Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport

Az immár 17 éves Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport sváb, valamint a Kárpát-medence magyar táncainak ápolásával és népszerűsítésével foglalkozik. A tánccsoportnak 25 állandó tagja van a legkülönbözőbb korosztályokból. Ugyanúgy megtalálható nálunk a tizennégy éves diák, mint a hetven éves nyugdíjas. A tavalyi évben elindítottunk egy utánpótlás csoportot óvódások és kisiskolások számára. Ez a program jelenleg 10-15 gyermek heti rendszerességű foglalkoztatását, fejlesztését jelenti.

Csoportunk részt vett a helyi kulturális rendezvényeken (Majális, Mazsorett Gála, Kistérségi Fesztivál), a kajászói falunapon, a nagytályai III. Derelyefesztiválon, a csobánkai Tavaszköszöntő Táncdélutánon, az acsai III. Gancafesztiválon, a taksonyi Polgárőr-napon és a Budakeszi Kistérségi Fesztiválon.

Továbbra is együttműködünk más helyi civil csoportokkal: a Törökbálinti Életmód és Tömegsport Egyesülettel karöltve megrendeztük, a tavaly 10 éves jubileumát ünneplő Szilveszteri tornát, mely több száz embernek nyújt sportolási lehetőséget karácsony és újév között. Évről évre fellépünk a Törökbálinti Nyugdíjasklub által szervezett szüreti felvonuláson, melynek keretein belül tartottuk meg a „II. Néptánc határok nélkül” című előadást. Ezen eseményen Székelyudvarhely általános és középiskolás diákjaiból álló tánccsoportja, a Gereben Táncegyüttes mellett, a beloianniszi Triandaphilla Görög Táncegyüttes, valamint az isaszegi Csata Táncegyüttes lépett fel, népszerűsítve több nemzetiség hagyományait.

Művészeti vezető: Gyenge Ferenc Sándor
Egyesületi Elnök: Fekete Mária

Telefonszám: +36-20/447-96-74 (Fekete Mária)
E-mail: tbtanccsoport@gmail.com