Munkácsy Mihály Nyugdíjas Klub

A Törökbálinti Munkácsy Mihály Nyugdíjas Klub 1980-ban alakult, az akkori művelődési ház igazgatójának, Czukor Györgynének a kezdeményezésére. A névválasztás azért esett Munkácsy Mihály nevére, mert itt volt inas Ludvig asztalosnál.

Jelenleg 130 főt regisztrálunk. Tagja vagyunk az Életet az Éveknek Országos Klubszövetség Pest megyei Szervezetének.
Az évek múlásával klubéletünk sokat fejlődött, ma már színesebbek és változatosabbak lettek programjaink.

Jó kapcsolatot alakítottunk ki városunk polgármesterével és a képviselő-testülettel, valamint alapítványokkal és több helyi civil szervezettel, és baráti kapcsolatban állunk több nyugdíjas klubbal is (Budaörs, Biatorbágy, Bük, Zsámbék), kölcsönösen részt veszünk egymás rendezvényein.
Tevékenységünk nagyban segítette és ma is hozzájárul városunk kulturális és társadalmi életének fejlődéséhez.

Ennek eredményeképpen 2003-ban elnyertük a „Legnépszerűbb Egyesület„ serlegét, 2004-ben, 2005-ben és 2008-ban pedig a „Legaktívabb Civil Szervezet” serlege háromszor is a miénk lett.
Amire nagyon büszkék vagyunk: 2005-ben a legmagasabb elismerésben részesültünk, megkaptuk a „Településért” kitüntető emlékplakettet.
Legfőbb támogatónk az Önkormányzat, de nagyon sok segítséget kapunk az MMMH-tól is.

2003-ban alakult a „Napsugaras Ősz Ének- és Tánccsoport„, melynek létszáma 27-32 fő között mozog. Az énekkar vezetője: Békefiné Rózsika, a tánccsoport művészeti vezetője: Pátkay László tanár.

A klub nyitott, városunk valamennyi nyugdíjasa látogathatja. Várunk mindenkit szeretettel!