INGYENES ÚJÉVI KONCERT

2020. január 21. kedd 19:00

INGYENES ÚJÉVI KONCERT
„Beethoven, ahogy mi szeretjük!“ – Sárik Péter Trió koncertje vonósokkal

„Megtisztelő és hatalmas feladat egy olyan korszakalkotó zeneszerző műveit feldolgozni, mint Beethoven.
Mint minden újragondolásnál, itt is nagyon fontosnak tartottam megőrizni a szerzemények eredeti üzenetét és hangulatát. Emellett megpróbáltam elképzelni, hogy, ha a Mester ma élne, és lenne egy ilyen nagyszerű jazz-triója, mint nekem, hogyan hangszerelné át a saját darabjait. Úgy gondolom, ma is merész, karakteres és újító szellemű lenne. Ezt az irányt követtük mi is a feldolgozásoknál, így valószínűleg többször meglepjük majd a közönséget, hisz bátran használjuk a ma divatos ritmusokat, a modern jazz és pop zene új stílusjegyeit. Nagyszerű játék ez, és többszörösen bebizonyosodott, hogy az igazán nagy művek nem csak az idő próbáját állják ki, hanem mai környezetbe kerülve újjászületnek, és olyan hatást keltenek, mintha most írták volna őket.“ (Sárik Péter)
A Sárik Péter Trió Beethoven műveit dolgozta át a saját stílusára. A koncert repertoárjában a mester szimfóniáinak és zongoraszonátáinak részleteit adják elő. Beethoven dallamai és harmóniái keverednek a jazz és a popzene ritmusaival. A műsor nagy része természetesen improvizáció, a Trió megidézi azt a kort, amikor még a klasszikus zenészek is rögtönöztek.
A Sárik Péter Trió koncertjein megszokott, hogy a közönség aktív részese az előadásnak, ez Törökbálinton sem lesz másként!

A zenekar tagjai:
Sárik Péter (zongora),
Fonay Tibor (bőgő),
Gálfi Attila (dob).
Közreműködik: Kecskeméti Vonós Kamara Zenekar

A koncerten való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni december 10-től az alábbi telefonszámon lehet: 06 23-890-366-os, 40-es melléken, vagy az info@mmmh.hu e-mail címen.
Szervező/támogató: Törökbálint Város Önkormányzata és MMMH
Helyszín: MMMH

Author: MuvelodesiHaz

Share This Post On