BORONGOLÓ – BERKI TAMÁS & SÁRIK PÉTER TRIÓ

2021. december 9. csütörtök 19:00

BORONGOLÓ – BERKI TAMÁS & SÁRIK PÉTER TRIÓ
Berki Tamás és a Sárik Péter Trió fellépései egy vérbeli jazz-koncert és egy stand up comedy keveréke, teli humorral, játékkal, örömmel és energiával. A legendás énekes és az ország egyik legnépszerűbb jazztriója tökéletes párosítás, igazi jazz-csemege.
Berki Tamás Máté Péter, Artisjus, Szabó Gábor és Fonogram-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett jazz-énekes. Az elmúlt évtizedekben számtalan legendás jazz-zenekar tagja, zeneszerző, szövegíró. Szerzői albumain közel félszáz saját dalt jegyez, és ugyanúgy otthon van a jazz standardek világában is. 2015-ben a Sárik Péterrel közös Minden délibáb című duó koncertlemezük megkapta a magyar Grammy-t, a Fonogram-díjat, mint “Az év jazz albuma”.
A Sárik Péter Trió Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekara. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a zenekar a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítja meg, mint a jazz-zenekarok többsége. A Trió koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián játszanak. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek.
A zenekar tagjai:
Berki Tamás: ének
Sárik Péter: zongora
Fonay Tibor: bőgő
Gálfi Attila: dob
A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a 23-999-250-es telefonszámon vagy a regisztracio@mmmh.hu e-mail címen lehet.
A koncert a „Köszönjük Magyarország!“ program keretében valósul meg.
Szervező és helyszín: MMMH

Author: MuvelodesiHaz

Share This Post On