VÁROSI GYERMEKNAP “MIÉNK A CIRKUSZ!”

2018. május 27. vasárnap 14:00-19:00 

Az idei Gyermeknapon elénk tárul a cirkusz varázslatos és izgalmas világa.

Programok a nap folyamán:

14:00-19:00 Pöttyös Pajtik a porondon 3 játékmester segítségével próbálhatjátok ki a cirkuszi játékokat (egykerekű bicikli, zsonglőr buzogány, karika, labda és tányér, hulahoppkarika, slackline, diabolo, ördögbot, gólyaláb, meteor).

14:00-19:00 Vidámpark és kirakodóvásár Körhinta, kisvasút, csúszdás ugrálóvár és sok-sok játék. 14:00-19:00 Cirkuszi forgatag Arcfestés, csillámtetoválás, pantomim táncosok, lufihajtogató bohóc és bohócdoktorok, hagyományőrző íjászat.

15:00-18:00 „Cirkuszi” kézműves játszóház Szinkulics Ágival

15:00, 17:00, 18:30 Tintaló Cirkusz
A Tintaló Társulás bemutatja mechanikus bábszínhá- zát! Tekintsünk be egy vándorcirkusz életének csöppet sem monoton hétköznapjaiba! A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 16-20 gyerek számára van férőhely. És csak gyerekek számára! Ide bizony a szülők nem léphetnek be! Ők a sátor oldalán elhelyezett lyukakon keresztül kukucskálhatnak, miközben csemetéik közvetlen közelről láthatják a mechanikus bábok tizenötperces műsorát. Az aprócska porondon fából faragott elefánt, bohó- cok, légtornás, egyensúlyozó-művész ejti ámulatba a nagyérdeműt. Amikor vége az előadásnak, rövid szü- net után újra megtekinthető a produkció, hiszen a Tintaló Cirkusz folyamatosan szórakoztatja a közönséget.

Programok a színpadon:

14:30 Törökbálinti gyermek csoportok bemutatói Gyémántkút Egyesület (mazsorett), Musical Akadé- mia JP (ének), Erica C. Dance School (hiphop)

16:00 Vásári Bábcirkusz – a Ládafia Bábszínház előadása
Játék gravitációval, súrlódással, légellenállással. Egyensúlyozás, kötéltánc, állatszelídítés, tűzfújás, kígyóbűvölés bábokkal. A vásári bábcirkusz világot jelentő deszkái kerekekre szerelt fenyőfákból valók, társulata bábok, hársfából faragva, öltöztetve, kellé- kei a hajdan volt mindennapi élet lassan homályba tűnő megannyi eszköze…

17:30 Csinnadratta! – a Zabszalma zenekar gyerek koncertje
A zalaegerszegi Zabszalma együttes 2007-ben alakult. A zenekar ezidáig két lemezt készített saját dalaiból, melyek nagyszerű magyar költők verseinek megzenésítéséből születtek, érdekes hangszereléssel és változatos stílusokban, úgymint; swing, latin, etno, reggae és blues. Koncertjeikkel járják az országot, szabadtéri fesztiválok és színháztermek visszatérő vendégeiként. Műsoruk az egész családnak szól, az unokáktól a nagymamákig. Az együttes célja a szó- rakoztatáson felül az ismeretterjesztés, a hangszerek bemutatása és a gyermekek érdeklődésének felkelté- se a zene csodálatos világa felé.
A zenekar tagjai: Lehőcz Zsuzsa (ének) Nyakas Péter (gitár, hangszerelés, az együttes vezetője) Tornyos Virág (fuvola) Nagy Zoltán (szaxofon) Spilák Lili (basszusgitár) Radics Igor (dobok) A belépés díjtalan.

Szervező: MMMH Helyszín: MMMH udvar (rossz idő esetén az MMMH)

Author: MuvelodesiHaz

Share This Post On