TÖRÖKBÁLINTI SZÍNHÁZ

Április 21. péntek 19:00

Bernstein-Gershwin Amerikában
Kék Rapszódia – Horgas Eszter és Falusi Mariann zenés estje
„Nem tudom elképzelni az életet zene nélkül” – vallotta Leonard Bernstein, és vallja Horgas Eszter fuvolaművész.
A művésznő, aki évről évre új, izgalmas produkcióval lepi meg közönségét, és rendre bizonyítja, hogy a fuvolajátéknak nincsenek határai. Műfaji korlátok nélkül, szabadon szárnyal, koncertjei izgalmasan tematikusak.
Eddigi bemutatóin, vendég szólisták, színészek, különböző zenei műfajok neves képviselői voltak partnerei. Leonard Bernstein 1918. augusztus 25-én született Ukrajnából bevándorolt, vallásos családban. George Gershwin zeneszerző 1898. szeptember 26-án New York Brooklyn negyedében. Szülei nem sokkal korábban vándoroltak ki Oroszországból.
Mindkét Amerikába emigrált zeneszerző a jazz és az úgynevezett klasszikus zene egyesítésén dolgoztak, s meghódították Hollywoodot is.
A két mester műveiből összeállított est erről tesz majd bizonyságot, a zene és a képi világ nyelvén. Ki ne ismerné a West Side Story, a Kék Rapszódia, az Egy amerikai Párizsban, vagy a híres Porgy és Bess melódiáit?

Az est sztárvendégei: Horgas Eszter fuvolaművész, Falusi Mariann énekesnő, Löwenberg Dániel (Salzburg) zongoraművész és Szakács Ildikó operaénekes.
A zenei alapot a ClassJazz Band (Révész Richárd zongora, Hárs Viktor basszus, Dajka Krisztián gitár, Kaszás Péter dob, Pusztai Csaba ütő) biztosítják.
Az alkotók mai estjükkel nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy megpróbálják a két rokonszellemű zseni – Bernstein és Gershwin – műveit egy dramaturgiai szálra felfűzni.
A 2016/2017-es színházi bérlettel rendelkező vendégeink 50 % kedvezménnyel válthatnak jegyet az előadásra.
Felnőtt jegy: 3.200 Ft
Nyugdíjas/diák jegy: 2.700 Ft
Jegyek kaphatóak az MMMH Rendezvényszolgálatán
és a www.jegy.hu oldalon.
Szervező és helyszín: MMMH

Author: MuvelodesiHaz

Share This Post On