KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

2018. szeptember 19. szerda 18:00

KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ
„Film-zaj” – Bauer László képzőművész kiállítása
A kiállítás Bauer László képzőművész eddigi munkáiból mutat be ízelítőt.
Bauer László művészeti tanulmányait követően a debreceni egyetem filozófia szakán végzett, majd filmdramaturg végzettséget is szerzett. Érdeklődése a film felé fordult, de egyre inkább a kép felületében rejlő időmozgások statikussága érdekelte. A mozdulat előtti elmozdulás, a térbeli egyidejűség azonossága, az el nem mozdulás mozzanata érdekelte.
Kezdetben filmes eszközökkel kísérletezett, kereste a megoldásokat, de hosszú szünet után visszatért a festészethez. Képeinek témaválasztásában folytatja korábbi érdeklődését, az egyén és a körülötte lévő világ viszonya fejeződik ki, a magányos viszony a folyton változóhoz.
Anyagválasztása klasszikus, vászon, farost és papírfelületekre egyaránt dolgozik. Képein emberszerű alakok, alak minták, foltok és árnyékok keverednek különböző korok és helyszínek mintázataival. Formavilágában mindig akad valami naturálisan elvont. Colorizmusában egyaránt megjelennek harmonikus és egymásnak feszülő színek is. Vonalvezetése szabados, inkább egyfajta gondolkodási folyamatot jelentenek, mintsem konkrét formákat, amik itt-ott, néhány képrészletben fejeznek ki mondatszerű, vagy kijelentésszerű állapotokat. Valójában ezek a felvetések csupán állapotok, viszonyok, kísérletek az önmegértés felé.
A kiállítást megnyitja: Feledy Balázs művészeti író
A belépés díjtalan.
Szervező és helyszín: MMMH

Author: MuvelodesiHaz

Share This Post On