KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

2019. február 16. szombat 16:00
A Cantabile Creative Club bemutatkozó kiállítása
A Törökbálinti Cantabile Kórust 1996-ban alapította Gyarmatiné Hegedűs Zsuzsanna ének-zenetanár, zeneszerető törökbálinti polgárok, diákok, tanárok részvételével.
A vegyeskar hamarosan izgalmas színfoltja lett a város pezsgő kulturális életének, és kibővült a környező települések énekeseivel.
A ma már 65 főből álló vegyeskar tagjai 30 és 80 év közötti amatőr énekesek. A kórus igen sokszínű repertoárt épített fel, énekel egyházi és világi kórusműveket, klasszikus és modern szerzők műveit, operakórusokat, operettet, musicalt, spirituálét és jazzt.
Külföldi meghívásra koncertezett a kórus többek között Franciaországban, Görögországban, Svédországban, Olaszországban, Ausztriában és Németországban, Lengyelországban, Szlovéniában, rendszeres kapcsolatot tart erdélyi és felvidéki kórusokkal. Fellépései az elmúlt években Törökbálinton, a régióban és több európai országban számos elismerést hoztak, miközben a kórus tagjait a közös éneklés, próbák, versenyzés, utazás, vendégkórusok fogadása teherbíró közösséggé, összetartó baráti társasággá kovácsolta.
A kórus lányai, asszonyai nemcsak énekelnek, hanem egyéb művészeti ágaknak is lelkes művelői. A gyönyörű zenéktől is inspirációt nyerve engedik szabadon fantáziájukat és a múzsák zenéje is vezeti ujjaikat, akár festésről vagy kézimunkázásról van szó, akár vers – illetve meseírásról. Alkotásaikból szeretnének most egy csokrot bemutatni. Jöjjenek, gyönyörködjenek ebben a sokszínűségben!

A kiállítást megnyitja Dr. Budai Rita művészettörténész, főiskolai tanár.

Az alkotókör tagjai:
Balogh Edina (akril festés és decoupage technika)
Bánfalvi Tiborné Zsóka (kötés)
Fehér Ferencné Zsike (keresztszemes hímzés)
Dr. Gaálné Molnár Éva (abo art, power pool, tűzzománc
és üvegfestés)
Gani Zsuzsa (meseíró)
Gerencsérné Dr. Markó Anna (horgolás)
Kerezsi Anna (festés)
Kotánné Baló Krisztina (horgolás)
Mikó Magdolna (frivolitás)
Pál Ildikó (selyemfestés)
Újvári B. Ibolya (akril és pasztell technika, kerámia)
Szijártó Bernadett (pasztellkréta)

A belépés díjtalan.
Helyszín: MMMH

Author: MuvelodesiHaz

Share This Post On