„HANGULATBAN – IN THE MOOD” GLENN MILLER EMLÉKKONCERT

Április 6. péntek 19:00
Glenn Miller 1904-ben született az Amerikai Egyesült Államokban. Első saját zenekarát 1937-ben alapította.
A Glenn Miller Orchestra rövid idő alatt a legnépszerűbb együttessé vált az Államokban. Önkéntesként belépett a hadseregbe, legfontosabb feladatának tartotta a frontokon harcoló amerikai katonák szórakoztatását.
Eljuttatta az otthon hangulatát, érzetét a harcoló alakulatoknak. Ezért néhány zenésztársával együtt megalakították az Amerikai Egyesült Államok Légierejének zenekarát. Évente több száz koncertet adtak. A kiváló zenész 1944. decemberében a La Manche csatorna fölött repült, amikor gépe eltűnt, s sorsáról azóta sincs biztos információ.

Erre a kivételes tehetségű zenekarvezetőre és zenekarára kiván a Dixie Kings of Hungary (Ex Benkó Dixieland Band) egy koncertkörúttal emlékezni 2018-ban, amelynek egyik állomása Törökbálint.

A zenekar által játszott számok ma is világslágerek, mindenki ismeri a koncertkörút címadó dalát, az In The Mood című számot. Megszólalnak a Chattanoga Choo Choo, az American Patrol, a Moonlight Serenad
és a többi csoda zene is.

A big band hangzás biztosítása érdekében a zenekar két vendéget kért fel: Dr. Molnár Gyulát (klarinét/ szakszofon), Lázár Istvánt (trombita).

A Glenn Miller Orchestra koncertjeinek gyakori vendége volt a 3 tagú Andrews Sisters énekegyüttes. A mi körútonkon az Adri Sisters fogja elbűvölni a közönséget.
A trió tagjai: Koós Réka, Fehér Adrienn, Tunyogi Bernadett.

A kiváló zeneszámok között prózában elhangzanak különböző színes történetek, olyan a zenekart érintő eseményekről, amelyek segítenek jobban megismerni a kort.

Jegyek elővételben 2.500 Ft-os, az előadás napján 3.000 Ft-os áron kaphatóak az MMMH Rendezvényszolgálatán és a www.jegy.hu oldalon.

Szervező és helyszín: MMMH

Author: MuvelodesiHaz

Share This Post On