„EZ TÉNYLEG PRIMA!” LOUIS PRIMA-EST

Március 11. szombat 19:00

Louis Prima Grammy-díjas amerikai énekes, színész, zenész, dalszerző és trombitás. Olasz bevándorló családban született. Ifjú korában hegedült, majd trombitálni kezdett. Első zenekara a New Orleans Gang.
Talán legnépszerűbb slágere a Buona Sera és a Sing, sing, sing. Zenei stílusa követte a kordivatot: a 20-as években New Orleans-i jazzt játszott, a 30-as években már a swing volt a repertoárján. A 40-es években big banddel lépett fel, az 50-es években a szalonzenét favorizálta, míg a 60-as években elérkezett a rockhoz.

Az ő dalait idézi fel az 1964-ben alakult és azóta is színpadon álló, sugárzó stílusáról és harsány hangvételéről ismert, szegedi Molnár Dixieland Band. Természetesen a műsor nem nélkülözi majd a népszerű jazz sztenderdeket sem.
A dalokat előadja: Gájer Bálint és Koós Réka.

Gájer Bálint, a TV2 The Voice tehetségkutatójának „ezüstérmese” különleges, sármos énekhangjával a legjobb mai magyar swing’n’pop énekes. Koós Réka színésznő kelti életre Kelly Smith-t, aki Louis Prima partnere és felesége volt.
A műsorban közreműködik a kiváló trombitás-showman, Lázár István.
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Jegyek elővételben 2.500 Ft-os, a koncert napján 3.500 Ft-os áron kaphatóak az MMMH Rendezvényszolgálatán és a www.jegy.hu oldalon.

JEGYVÁSÁRLÁS

Szervező és helyszín: MMMH

Author: MuvelodesiHaz

Share This Post On